Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben

Általános Szerződési Feltételek

Ezeket a feltételeket Magyarország törvényei szabályozzák

Termékek

A tintapatron-rendeles.com webáruházban nyomtató kellékanyagokat és egyéb számítógépes és irodai kiegészítőket vásárolhat. Termékeink az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

Szállítás

A megrendelt terméket, termékeket Magyarország területén házhoz szállítással juttatjuk el vásárlóinkhoz. Személyes átvételre nincs lehetőség akkor sem ha a termék raktáron van és nincs nagy távolság.

A termékek házhoz szállítását a GLS futárszolgálat végzi, illetve esetenként saját járművel szállítunk. A futárszolgálat hibájából eredő esetleges késedelmes szállítás esetén felelősséget nem vállalunk.

A szállítást a Fizetés - szállítás menüpontban közzétett díjak alapján vállaljuk. Ugyanezeket az összegeket a rendelés során a kosárban a webáruház automatikusan kijelzi a kiválasztott szállítási módra.

A szállítást saját nevünkben rendeljük meg a vevőink számára szállító partnerünknél és azt közvetített szolgáltatásként nyújtjuk.

Szállítási határidők

A rendelés teljesítésére 5 munkanapos határidőt vállalunk (általánosságban függetlenül a határidőtől a rendelések 90% -a már a rendelés másnapján kézbesítésre kerül), amennyiben ez nem lehetséges a vásárlót a lehető legrövidebb időn belül értesítjük a várható hosszabb szállítási határidőről.

Fizetés

A használt pénznem a forint (HUF).

A megrendelt termékek szállítási költséggel számított vételárát utánvételes szállítás esetén a futárnak kell a termék átvételével egyidőben fizetni. Az utánvételes fizetéshez utánvétkezelés költség kapcsolódik, ennek mértékéről Fizetés - szállítás menüpontban tájékozódhat.

PayPal fizetés esetén a rendelést követően a fizetés elvégezhető a PayPal rendszerében, ilyenkor a futárnak a kézbesítéskor nem kell fizetni.

Átutalásos fizetés kiválasztása esetén közvetlenül utalhat bankszámlánkra, a vételár beérkezését követően szállítjuk a megrendelt termékeket.

Bankkártyával két féle módon is fizethet, közvetlenül a rendelés leadásakor (ilyenkor a kártyaelfogadó a Borgun), illetve kérhet díjbekérőt amit az OTP Simple rendszerében egyenlíthet ki.

Számla, bizonylat

Minden rendelés esetén áfás számlát állítunk ki, ezt külön kérni nem kell. A számla tartalmazza a megrendelt termékek megnevezését, egységárát, az áfa mértékét és a szállítási költséget egyaránt. A számlát a megrendelés során megadott számlázási címre állítjuk ki.

Lehetőség van a számlázási címtől eltérő szállítási címet is megadni, ilyenkor értelem szerűen a számlát a megadott számlázási címre állítjuk ki, a szállítást a megadott szállítási címre  teljesítjük.

2021.11.24 től magánszemély ügyfeleink számára (aki adószámot nem ad meg) elektronikus számlát állítunk ki, amit a rendelés feldolgozása során email-ben megküldünk. Cégek számára - amennyiben másképp nem kérik - papír alapú számlát állítunk ki, amelyet a termékekkel együtt küldünk el a csomagban.

Elvesztés, megsérülés, egyéb problémák esetén a számlákat újra lehet kérni, azokat elévülési időig megőrizzük.

Áfa

Minden termékünknél egységesen 27% -os áfakulcsot alkalmazunk. A nettó és bruttó véltelár minden terméknél feltüntetésre kerül.

Hírlevél

Hasznos kiegészítő információkat, termékismertetőket, akciós ajánlatokat tartalmazó hírlevelet kizárólag olyan felhasználóinknak küldük, akik ehhez kifejezetten hozzájárultak, a hírlevélre feliratkoztak.

Regisztráció

A webáruházban a rendeléshez regisztráció nem szükséges. Visszatérő vásárlóinknak hasznos lehet, mivel belépés után nem kell újra és újra megadni adataikat minden rendelésnél. Ez egy kényelmi funkció azoknak akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást.


Szerződés

A Webshop üzemeltetőre (Szalai Gergely e.v. 9142 Rábapatona, Imre utca 25/A. Adószám: 60039703-2-28, Nyilvántartási szám: 17745888) és a vásárlóra a megrendelés és vásárlás során a 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet a távollévők között kötött szerződések rendelkezései vonatkoznak.

A szerződés tárgya a webáruházban eladásra kínált és a megrendelő által kiválasztott termékek, árucikkek eladása házhoz szállítással az üzemeltető részéről, illetve azok megvásárolása a megrendelő részéről.

A megrendelés időpontja az az időpont, amikor megrendelését a webáruházon keresztül eljuttatja az üzemeltetőhöz. A megrendelés a telefonon, vagy e-mail formájában való visszaigazolás után lép életbe. Ez a visszaigazolás nem egyezik meg a webáruház által automatikusan elküldött email üzenettel, amely a rendelés részleteit tartalmazza.

Amikor munkatársunk a rendelés státuszát "feldolgozás alatt", vagy "szállítás alatt" -ra változtatja a megrendelőt erről email-ben tájékoztatjuk, ezzel egyben a megrendelést visszaigazoljuk. A státuszüzenetekről bővebben a Vásárlás menete menüpontban olvashat.

Visszaigazolás után a szerződést írásban megkötöttnek tekintjük, rendelés azonosítóval látjuk el (amit a megrendelőnek a visszaigazoló emailben elküldünk), ez a későbbiek során biztosítja a megrendeléssel kapcsolatos adatok visszakereshetőségét.

A szerződéskötés és a kapcsolattartás nyelve: magyar.

A szerződés nem utal magatartási kódexre.

Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Internetes vásárlások esetén a jogszabály szerint Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat, mi ezt a lehetőséget a jogszabályhoz képest hosszabb ideig, 30 napig biztosítjuk.

Az elállásról tájékoztathat emailben a webaruhaz[kukac] tintapatron-rendeles [pont] com email címen, vagy írásban a Szalai Gergely e.v. 9142 Rábapatona, Imre utca 25/A. címen, ugyanezen címekre küldheti el az elállási nyilatkozatát.

A nyilatkozatot elfogadjuk bármilyen napjainkban gyakorlatban használatos formátumban, kézírással, gépelve, nyomtatásban, email-ben is, megfogalmazhatja saját szavaival is az igényét, vagy kitöltheti és visszajuttathatja hozzánk ezt az előre megszerkesztett elállási nyilatkozat dokumentumot is.

Írásban történő elállás esetén érvényes, ha Megrendelő nyilatkozatát írásban a határidő lejárta előtt elküldi.

Ellállási jog gyakorlása esetén a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségeket a megrendelő viseli. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.

A termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését követelhetjük a megrendelőtől.

Az átvétel dátumát bizonyítja a futárszolgálat által biztosított, a vevő által aláírt szállítólevél, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni. Mi a jogi szabályozáshoz képest rövidebb határidőt, 8 napot vállalunk. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogással.

A kormányrendelet értelmében a fogyasztó köteles az elállási jog gyakorlása esetén a terméket haladéktalanul, de legalább az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, vagy átadni. A határidő teljesítettnek minősül, ha a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

Fontos! Az elállási jog gyakorlását a törvény a fogyasztók vonatkozásában írja elő (olyan természetes személyek akik szakmájuk, önálló foglalkozásuk, üzleti tevékenységük körén kívül járnak el), tehát gazdasági társaságok, vállalkozások vonatkozásában nem. Ez alapján az elállási jog gyakorlását csak a fogyasztónak minősülő ügyfeleink számára biztosítjuk. Cégek esetén egyedi egyeztetés alapján eltérhetünk és amennyiben a csomagolás bontatlan és nem jelent kifejezett hátrányt számunkra (pl. rendelés alapján beszerzett ritka termék) ilyen esetekben is dönthetünk a visszavásárlás mellett méltányosság alapján.

Garancia, reklamáció

A termékekhez tartozó garancia időtartama az egyes termékek leírásában van feltüntetve, amennyiben nem szerepel más adat, a termékekre az átadástól számítva 12 hónap garanciát vállalunk.

A garancia csak sérülésmentes termékekre érvényes.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Reklamáció esetén kérjük, jelentkezzen ügyfélszolgálatunknál az elérhetőségek menüpontban található email címen, vagy telefonszámon.

Utángyártott tonerek és tintapatronok esetén kérünk mellékelni egy nyomtatott oldalt, amelyen látható a hiba. Pl. csíkos, foltos nyomat. A visszaküldött tonereket és tintapatronokat a beérkezést követően két munkanapon belül bevizsgáljuk és a vizsgálat eredményének függvényében cseréljük. A bevizsgálás célja a nyomtatott példányszám megállapítása, illetve a festékező estleges fizikai sérüléseinek feltárása.

Példa: értelem szerűen nem cserélünk újra olyan tintapatront, amivel a kapacitásának megfelelő mennyiségű oldalt kinyomtattak azzal az indokkal kapjuk vissza, hogy nincs benne tinta.

Példa: értelem szerűen kicseréljük a tintapatront, ha pl. nem ismeri fel a nyomtató, csíkozva nyomtat, gyári hibás, folyat, fizikai sérülése van.

Bővebb információk a jogszabályi háttérről itt.

Online vitarendezési platform (az 524/2013/EU rendelet alapján): http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Törvényi hivatkozások

Adatkezelés:
2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

Elállás, termékszavatosság, kellékszavatosság, visszatérítés
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

Jótállás
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

Szerzői jogok
1999. évi LXXVI. törvény

A Szerződésre különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK)
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Regisztráció nélkül is rendelhet!

Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.